Bizimle İletişime Geçin: 0535 508 24 44|bilgi@ormanizinleri.com

Özel Ağaçlandırma

Home/Özel Ağaçlandırma
Özel Ağaçlandırma 2018-06-20T13:21:09+00:00

Bir alanda özel ağaçlandırma yapmadan önce orman bakanlığından onay almak gereklidir. Özel ağalandırma yaparken saha büyüklüğü son derece önemlidir. Saha tahsisleri belirli zaman süreçlerinde gerçekleşir. Dünya ve Türkiye üzerinde çok fazla önemsene özel ağaçlandırma işlemleri 90 gün içerisinde sonuçlanacaktır. Bu işlemi yapmak için belirli kurallar olması kaçınılmaz durumdur. Özel alanları ağaçlandırırken belirli kurumlardan hizmet alabiliriz. Bu kurumlar bazen resmi içerikli olarak çalışır bazen de bireysel firmalar olarak destek verir. Bu işlemlerde saha temin son derece önemlidir.

Orman alanın düzgün olması gereklidir. Sahanın bozuk ve vasıfsız olmaması gereklidir. Devletin yapılmaz dediği alan ve yerlere ağaçlandırma inşa edilemez. Hazine arazilerine asla müdahale edilemez. Özel alan ağaçlandırma işlemlerinde sahanın büyüklüğü ve kadastro bilgileri ölçülmelidir. Bazı mühendiseler tarafında bu iş proje kapsamında değerlendirilir. Çevre ve orman bakanlığından Özel Ağaçlandırma işlemleri için kesin yazılı onay almak gereklidir. Bakanlık ve milli emlak genel müdürlüğünce belirlenen yasalar dahilinde olmak zorundadır. Özel alan ağaçlandırma yapacak olan gerçek ve tüzel kişiler olabilir. tarımsal alanda kalkınma yapılması açısında bu süreçlerden faydalanılabilir. Köy içerisinde kalkınma amaçlı kurulan derneklerden yardım alınabilir. Başvuru yapıldıktan sonra belirli bir zaman içerisinde kullanıma uygulamak gereklidir. Özel ormanlık alanda ağaçlandırma çalışmalarında kurallar çok fazladır. Kullanacak olan ağaç türü ve sayısı bile bazen önemli olmaktadır. Ticari açıdan boş orman topraklarında özel sahaların değerlendirilmesinde de saha büyüklüğü önemlidir. Özel ormanlık bölgelerde ağaçlandırma yaparken kullanılan ağaç türleri, çınar, kavak, ıhlamur sakızı, kuşburnu, kestane, badem, mahlep, harnup gibi türlerdir. Orman müdürlüklerince onaylanan bu alanlarda em geçen bir yıl içeresinde gözle görülür düzenleme yapmak şarttır. Süre gecikmesi yaşanırsa proje yapım bedelleri artış gösterebilir. Orman alanlarında yapılacak olan bu projelerde bölge bölge ayrım yapılır. Ormanların hektarlık alanları bilgisi alındıktan sonra belirlenen alanın dışına bir ağaç bile dikilmesine izin vermez. Ticaret amaçlı yapılacak olan tesislerde belirli limitler olmaktadır. bu sistemde proje gerçekleştiren kişiler daha sonra başka kişilere veya kurumlara devir yapabilir. Gerçek veya tüzel kişilerden olan bu yapılaşma dünya üzerinde de her zaman olumlu olmaktadır. Ayrıca özel yerler için ağaçlandırma da istisnai olarak uygulanan ağaç türleri kullanılabilir. Bu ağaçlardan kekik, biberiye, harnup, badem, adaçayı, kardelen, tıbbi içerikli ağaçlar veya melengiç gibi türler oldukça hakimdir. İzin almak için bir ya da birkaç kuruma ihtiyacınız olacaktır.

Kamu kurum ve kurullarının ağaçlandırma yaparken alanda 50 hektardan az veya fazla olmamasına dikkat edilmektedir. Son olarak bildirilmek istenen ise Özel Ağaçlandırma taleplerinizde mutlaka mülkiyet bildiri talebinizi kanıtlamanız gerektiği unutmayınız. Bakanlık süreçlerinde süre gelen tapu kanıt işlemeli ve gerekirse milli emlak onay belgeleri olmadan süreç asla tamamlanmaz. Bu koşulları kapsam içinde tutuğunuz zaman problem olmayacaktır.

Tasarım ve SEO : Ankara Bilgisayar Tamircisi