Bizimle İletişime Geçin: 0535 508 24 44|bilgi@ormanizinleri.com

Bozuk Orman Rehabilitasyonu

Home/Bozuk Orman Rehabilitasyonu
Bozuk Orman Rehabilitasyonu 2017-01-17T12:15:20+00:00

Ormanlık alanlar için yapılacak ağaçlandırma sistemi ile iyileştirme süreleri yapılabilir. Ülkemiz orman varlığı açısından yetersizdir. Ülkemizin ekonomik ve sosyolojik açıdan gelişimine katkı sağlayan Bozuk Orman Rehabilitasyonu çalışmaları orman mevkiine yakın olan köylülerin iş bulmasına olanak sağlar. ormanların yenilenmesi için birçok aranjman kullanılır. Bozuk ormanları düzenlerken veya insanların kullanımına sunarken dikkatli olmak gerekir. Ayrıca ormanları yapılandırırken yerleşim muhite yakınlığı kontrol edilmedir. Toprağı işlerken ve ormanları düzenlemeye başlarken mutlaka işi bilen kişilerden destek almak gereklidir.

Rehabilitasyona başlamadan önce muhakkak iyi bir planlama yapmak gerekir. Fidanları ve ağaçlandırma seferberliğini yaparken her zaman işe yarayacak olan süreçleri kullanmak gerekir. Orman yapısına uygun olarak yapılan bu özelliklerle eko sistemden verim alabiliriz. Bozuk olan ormanları düzenlemek için ağaçlandırma ve fidan yerleşimleri yapılabilir. Orman alanlarında ağaçlandırmalardan da önce olan erozyonu ortadan kaldırmak gerekir. Ormanlara fide ekerek ve erozyonu engelleyerek bu işe başlayabiliriz. Bu işlemlere başlamadan önce tarım il orman müdürlüğünden gerekli yazılı izinleri almamız gereklidir. Biyolojik yapıya uygun olan ormanlar için yenileme yapmak kaçınılmazdır. Ormanlarda olan diri gübreleri yok ederek Bozuk Orman Rehabilitasyonu aşamalarını başlatabiliriz. Aynı zamanda uygun sahalar ve kullanışlı topraklı alanlardan faydalanmak gerekir. Mutlaka erozyon kontrolü yapmak gerekir. Ormanlara uygulanan düzenli bakımlarla toprak ve ağaç açısından yetersiz olan ülkemizi zenginleştirebiliriz. Ormanlarda olan diri örtüyü ortadan kaldırmak verilir. Bu işlemi başlatan dernek ve sivil toplum kuruluşlarında hizmet değerlendirmesi hakkında bilgi almak sağlıklı olacaktır. Doğa ve yaşanılabilir çevre bilincini yaşatmak adına aslında çok fazla imkân vardır. Ormanların iklim ve teras yapısına uygun olan tohumlarla fideleri kullanarak bakım yapmak oldukça önemlidir. Ormanlık alanlara çok fazla karışık yapraklı olan ağaç fideleri dikmemek gerekir. Orman yapısına ve iklim örtüsüne uygun olan flora ve hayvan varlığı ürünlerini kullanmak gerekir. Ormanda suyollarını muhakkak açık bırakmak gerekir. Ayrıca etkili ve verimli bir iyileştirme için genetik çalışmaları kontrollü ve titiz yapmalıyız. Rehabilitasyon çalışmalarında gerekli olan yasa ve maddeleri çiğnememek gereklidir. Orman içerisinden olan yol durumunu ve kadastro ölçümleri iyi yapmak gerekir. Bu işlemlere başlamadan önce mutlaka kalemlerle ve gözle iyi derecede planlama yapmak gerekir. Köy işleri bakanlıklarınca usta kişilerden yardım alabiliriz. Toprak yapısına uygun olan çimlenme sistemi devreye alınır.

Rehabilitasyon alanlarında şerit belirleyerek işe başlamak en sağlıklı olan durumdur. Proje kapsamına giren alanlarda yapılacak olan çalışmaları küçük taneli tohum yardımıyla başlatabildik. Orman bozukluğunu gidermek için ruhsatsız ve onaysız asla işlem yapmayın. Orman sahası içerisinde daha kullanışlı bir alan yaratmak adına Bozuk Orman Rehabilitasyonu yaparak doğal yaşamımızı kontrol altında tutabiliriz. Ekim ve dikim süreçlerinde aşırı ürün kullanmak yanlıştır. Her zaman doğru ürün ve doğru tohumları kullanarak projeye başlamakta fayda vardır.

 

Tasarım ve SEO : Ankara Bilgisayar Tamircisi